Hvordan bli ditt eget forbilde?

Hm. Akkurat den biten er litt tricky. Fordi.

Det finnes ingen oppskrift! 

Og det er kanskje det mest fortvilende av alt; å få høre at det ikke finnes noen fasit. For det gjør ikke det; ikke på deg. Den sitter du på selv. 

(foto: Bryce Davidson)

Okay, tenker du; så hva må jeg gjøre for å komme i gang? Akkurat dét kan jeg si litt om: 

At du begynner å lytte til deg selv. At du begynner å anerkjenne deg selv som ekspert på DEG. At du begynner å gi mer f… i alle såkalte oppskrifter på hvordan være og gjøre og føle og trene og si og mene om ditt og datt. Blås i meg, og hun pene med den perfekte rumpa og alltid perfekt sminke på Insta (hun baler med sitt; garantert!), blås i treningseksperter som messer om vinkler på knær i knebøy, blås i alle rigide regler hvis de kun gjør deg redd og uselvstendig og handlingslammet. Rådene er stort sett velmente, og regler er der for en grunn. Men akkurat nå kan det vente. 

Alt du trenger for å komme i gang, det har du her og nå. Deg og viljen din. Gjør det enkelt, én ting av gangen, step by step. Så får regler og systematikk bare være, inntil du har kommet i gang og føler deg sterk og selvstendig nok. Da kan du hente inn kunnskap og inspirasjon; men kun dét, og på dine premisser. For det siste ordet når det kommer til ditt liv og din kropp, og de kule vibbene du skaper ved å dyrke DIN greie; de er dine til odel og eie.

Dernest skal du slutte å gruble så mye på om du er fin nok og pen nok og trent nok og elsket nok. For det der, det styrer du også selv. Du vet det jo. Om du vil bli godt trent, så begynner du å trene. Den biten er ganske enkel. Lurer du på om du er pen nok og om du er elsket, så skal du legge fra deg selfiestanga og se godt inn i øynene på de du er glad i, så får du svar. La mennesker som vil deg vel og tanker og opplevelser du selv velger å la bety noe, være ditt speil.

Noen ting kan vi ikke gjøre noe med. De må vi bare akseptere og så får resten av verden mene hva den vil om akkurat det. 
Andre ting kan vi gjøre noe med,- som trening og hvordan vi velger å ta inn verden, og det er her jeg kommer inn. 

Jeg skal sørge for at du får lyst til å trene, lyst til å yte litt ekstra, lyst til å ta vare på og digge deg selv sånn du er, lyst til å være et litt større og varmere og modigere menneske. For det er du verdt. Hører du? Det er du verdt. 
Og det beste av alt er at det er egentlig ganske enkelt. Men da må du bestemme deg for å gå DIN vei, og å gjøre en innsats for deg selv. Og jeg skal inspirere og heie på deg, – helt til du er den du visste at du alltid skulle være, eller en du ikke ante at du kunne være. Ditt eget forbilde. Hvor kult er ikke dét?

Ok, men da har vi en avtale, da. Sees her igjen snart for litt trenings?

 

 

2 kommentarer
  1. Magisk tekst! Akkurat det jeg trenger nå. Venter på neste innlegg. Digger deg!
   Hvor finner jeg info om Team Badass?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg