Du var alltid bra nok!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Du var alltid bra nok; lenge før han fikk øye på deg i vrimmelen, satte deg i sentrum og fikk deg til å tro at det bare var hans solstråler som kunne varme deg.

Og du var bra nok da han gikk fra deg og etterlot deg i ditt eget mørke.

Du var alltid bra nok; før du fikk den jobben du ønsket deg og som du jobbet så hardt for.

Og du er bra nok når du nøler og grubler og det føles som du er den eneste som mangler drømmer her i verden.

Du var alltid bra nok; før du vant den beinharde konkurransen som satte alle de andre på sidelinja.

Og du er bra nok når du må følge med fra sidelinja, nedslått og sint på deg selv for alle feilene du begikk.

Du var alltid bra nok; før likes og følgere og komplimenter med masse hjerter og slengkyss på Instagram.

Og du er bra nok når du føler deg ensom og stygg etter å ha lest sårende ting om deg selv på nettet.

Du var alltid bra nok; før du begynte å se deg selv gjennom kameraet på telefonen og før du fant vinkelen du er aller penest i.

Og du er bra nok når du stirrer inn i baderomsspeilet på et sårbart, renskrubba ansikt uten sminke eller filtre.

Du var alltid bra nok; før du begynte å trene og spise rent og sunt, før du begynte å sammenligne deg med treningsprofiler på nettet som også viser seg fra sin beste vinkel.

Og du er bra nok når du sitter på sofaen med dårlig samvittighet for å ha tømt hele potetgullposen (OG spist opp kokesjokoladen som du ikke engang liker så godt!) og ingen klær som du synes passer lenger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du var alltid bra nok; før du ble herdet og veltilpasset og så altfor klar over dine egne feil og mangler som du jobber så hardt med og forsøker å skjule som best du kan.

Og du er bra nok når du er vanskelig og sint og umulig å snakke til fordi du er såret, lei deg og ikke forstår hvordan noe noensinne skal bli bra igjen.

Du var alltid bra nok; før den sårende, sleivete kommentaren falt,- den som endret alt og som gjorde deg til din egen fiende på ubestemt tid.

Og du er bra nok når du jager snev av kontroll mens sulten gnager i et kaos av følelser og en kropp som skriker etter ro, mat og hvile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du var bra nok den gang, og du er bra nok nå.

Solen du tryglet andre om å få noen varmende stråler fra…den bor nemlig i DEG, og du kan når som helst skinne og gi deg selv lys, trygghet og varme.

Så gå ut i verden og skinn med full styrke, DIN styrke, sånn bare du kan. Ingen person, intet minne, ingen hendelse kan ta fra deg den evnen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For du er alltid bra nok.

Alltid, hører du?

 

Kjærlig hilsen Silje